Розрахунок арки

Доброго дня шановне товариство!Я стикнувся з проблемою при розрахунку арки.В Лір-візор все зрозуміло! А як виконати підбір перерізу у Лір-СТК ? Там запропоновані для підбору тільки такі жорсткості як Балка, Колона та Ферма!Підкажіть, будь ласка!  

У зв'язку з великою кількістю неіснуючих підписок на оновлення форуму була проведена очистка. Якщо ви перестали отримувати повідомлення з оновленнями, прохання провести підписку знову.
Сторінки: 1
RSS
Розрахунок арки, Арка в СТК
 
Доброго дня шановне товариство!

Я стикнувся з проблемою при розрахунку арки.
В Лір-візор все зрозуміло! А як виконати підбір перерізу у Лір-СТК ? Там запропоновані для підбору тільки такі жорсткості як Балка, Колона та Ферма!

Підкажіть, будь ласка!  
 
Арка является сжато-изгибаемым элементом, поэтому Вам подойдет радио-кнопка Колонна.
 
Щиро вдячний за відповідь!

Але маю ще одне запитання.
Оскільки арка не є прямим елементом і складається з певної кількості кінцевих елементів я не можу створити конструктивний елемент.
чи вплине це на розрахунок? і як правильно задати розрахункову довжину?

Наперед вдячний за відповідь!  
 
Да, конструктивный элемент создать не получится, элементы не лежат на одной оси, но это не мешает посчитать группу из отдельных КЭ на правильно заданные параметры в Лир-СТК. Надеюсь, я все правильно понял.
 
Величезне ДЯКУЮ!!!
Все вийшло!  
 
Считаю пространственную конструкцию из оболочечных элементов. Схема большая, больше 150000 элементов, файл 25 метров. Это я к тому, что довольно накладно много раз пересчитывать. Расчет проведен, но в процессе расчета выскочило "геометрически изменяемая система чуть ли не во всех узлах, тип связи такой то". Тем не менее расчет произведен и выдан результат. Вопрос: можно ли доверять этому результату? Расчет линейный.
 
ситуации бывают разные, в некоторых случаях можно игнорировать, но не плохо бы понять причину, прежде чем игнорировать. Определенно можно сказать одно - на устойчивость такую схему уже не посчитать, нелинейные процессоры тоже закрестят схему.
Сторінки: 1
Читають тему (гостей: 2)