ThorOdinson (Автор тем)

Форум пользователей программных комплексов ЛИРА-САПР, МОНОМАХ-САПР, САПФИР-3D, ЭСПРИ

У зв'язку з великою кількістю неіснуючих підписок на оновлення форуму була проведена очистка. Якщо ви перестали отримувати повідомлення з оновленнями, прохання провести підписку знову.
Вибрати дату в календаріВибрати дату в календарі

Сторінки: 1
Сейсмічний розрахунок з використанням графіків дод. Д, ДБН В.1.1-12:2014
 
Добрий день! В примітці до формули 6.1. ДБН В.1.1-12:2014 вказано що з метою проектування економічних сейсмостійких конструкцій із забезпеченням заданого рівня безпеки рекомендується використовувати методику, представлену в дод. Г, та графіки спектральних коефіцієнтів динамічності, наведені в додатку Д.
Чи вірно я розумію що для того щоб вибрати МЮ (2,4 або 6 в характеристиках динамічного впливу) потрібно виконати наступні дії:
1) Сформувати лінійну розрахункову модель
2) Провести розрахунок лінійної моделі по спектральній методиці (з МЮ=1, К1 по табл. 6.3)
3) Після проведення розрахунку перевести інерційні сили в навантаження (з форми з найбільшим модальним вкладом).
4) Повторний лінійний розрахунок (завантаження з інерційними силами - неактивні в РСЗ) та підбір армування.
5) Перетворення підібраного армування в нелінійні жорсткості  (через вкладку жорсткості, в результатах підбору арматури)
6) Задавання крокового розрахунку PUSHOVER та історії нелінійних навантажень.
7) Нелінійний розрахунок PUSHOVER
8) Отримання МЮ по результатах PUSHOVER
Наступним кроком повинен бути розрахунок лінійної моделі по спектральній методиці з використанням МЮ по результатах PUSHOVER? Тобто якщо в PUSHOVER отримали МЮ 5,23 то потрібно вибрати МЮ=4?
Якщо ми використовуємо редукційований графік з додатку Д (2, 4  або 6) то чи потрібно додатково зменшувати сейсмічне навантаження через коефіцієнт К1=1/МЮ (з врахуванням того що розрахований К1 не повинен бути меншим за відповідне значення в табл. 6.3)?  
Імпорт приміщень із Ревіт в САПФІР
 
Доброго дня! Чому при імпорті IFC моделі Revit в САПФІР через нод "Імпорт IFC" не прилітають приміщення ? Якщо ж цю саму модель IFC імпортувати через "Меню" то приміщення імпортуються в САПФІР.  
Змінено: E=mc2 - 25.10.2021 18:11:05
Контур продавлювання для пілонів по ДБН В.2.6-98:2009
 
Доброго дня! В характеристиках контурів продавлювання по ДБН В.2.6-98:2009 є функція "Розпізнавати пілон" при ввімкненні якої контур продавлювання будується з розривом (при заданому співвідношенні сторін пілону). Можете уточнити які пункти ДБН В.2.6-98:2009 або ДСТУ В.2.6-156 вимагають побудови розірваного контуру продавлювання для пілонів та при яких співвідношеннях сторін? Дякую!
Змінено: Rostyslav_IF - 05.08.2021 11:02:05
Габарити Pz для умовного фундаменту
 
Доброго дня! Як правильно потрібно  задавати розміри контур Pz для системи ГРУНТ при розрахунку осадки палевого фундаменту як умовного фундаменту:
- По ширині ростверка і програма автоматично визначить ширину умовного фундаменту по вибраному нормативу?
- Чи потрібно контур навантаження Pz задавати як для площі умовного фундаменту на відмітці вістря паль?  
Робота системи МОНТАЖ при розрахунках на сейсмічні впливи, Робота системи МОНТАЖ при розрахунках на сейсмічні впливи
 
Доброго дня ! Створив в САПФІР модель будинку з використанням системи МОНТАЖ та з задаванням сейсмічних завантажень. При задаванні параметрів для збору мас в САПФІРі вказав збір мас з завантаження №1.Власна вага. При імпорті задачі в ВІЗОР бачу що в динамічному впливі маси не зібрані з цього завантаження. Чи правильно я зрозумів що:
1) Система видалила завантаження з власною вагою так як використовується система МОНТАЖ і воно не потрібне (щоб двічі не враховувалась власна вага)?
2) Відповідно в ВІЗОРі потрібно створити неактивне завантаження з власною вагою каркасу і зібрати з нього маси в динамічні завантаження?    
Експорт відомостей матеріалів з САПФИР в Excel, Експорт даних для аналізу та менеджменту проекту
 
Доброго дня ! Якщо виконати конструювання залізобетонних конструкцій в САПФІР можна буде витягнути відомості матеріалів (бетон, сталь) в формат Excel? Цікавить така можливість для експорту відомостей як для окремих конструкцій, наборів конструкцій (за типом, по поверхово і т.д.) так і для цілого проекту в цілому.  
Питання по системі МОНТАЖ, Цікавлять "нюанси" моделювання процесу зведення будівлі
 
Доброго дня! Роблю розрахунок 2-х поверхового будинку з урахуванням стадійності зведення, без додаткових завантажень та зміни характеристик матеріалів (тобто система МОНТАЖ). Прочитавши довідку ЛІРА по системі МОНТАЖ плюс виникло декілька запитань:
1) Стадії:
1.1) Чи обов'язково в такому випадку для кожної стадії створювати додаткове завантаження? В довідці вказано "якщо інформація про групи та додаткові завантаження не вказана, то система працює як система МОТАЖ". Не до кінця розумію: обов'язково потрібно створювати завантаження але без прикладених навантажень(фіктивне, САПФИР створює їх автоматично при створенні стадій), чи можна взагалі додаткові навантаження не створювати?
1.2) Чи обов'язково остання стадія повинна бути "порожньою"? В довідці вказано що експлуатаційні навантаження потрібно прикладати на останніх стадіях які повинні бути порожніми, але в САПФИРі не створюються порожні стадії (навіть якщо їх вручну створити в системі монтаж то в завантаження така стадія не попадає). Якщо обов'язково то можливо хтось підкаже як створити порожню стадію в САПФИРі щоб в ВІЗОРі потім не займатись цим. Пробував для себе дві схеми : одна з порожньою останньою стадією (доробляв вручну в ВІЗОР) а інша з звичайною стадією і по аналізу зусиль і армування різниці між ними не побачив. Врахування експлуатаційних навантажень робив через РСУ (стадії зведення - постійні навантаження в групі взаємовиключення).
Сторінки: 1